Carte de rugaciuni Manastirea „Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava”. Jubileu 500

Format: 11.5 x 17 cm
ISBN: 978-606-734-160-7
Status: in stoc

Carte de rugaciuni Manastirea „Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava”. Jubileu 500

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Crimca
Numar de pagini: 514

„Din mila lui Dumnezeu, cu prilejul împlinirii a 500 de ani de la sfinÈ›irea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Mănăstirii, „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, a 500 de ani de la sfinÈ›irea Bisericii Mănăstirii „Duminica Tuturor SfinÈ›ilor” - PărhăuÈ›i È™i a 400 de ani de la sfinţirea Mănăstirii Solca, s-a săvârşit tipărirea acestei CărÈ›i de rugăciuni, la iniÈ›iativa, cu osteneala şi binecuvântarea ÎnaltpreasfinÈ›itului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi RădăuÈ›ilor.      Textul rugăciunilor alcătuite pentru nevoile concrete din viaÈ›a omului (112 creaÈ›ii imnografice) reprezintă un rod al ostenelilor ÎnaltpreasfinÈ›itului Părinte Arhiepiscop Calinic. De asemenea, textul rugăciunilor clasice a fost diortosit, revizuit È™i completat de Înaltpreasfinţia Sa, în colaborare cu Pr. Prof. Univ. Dr. Mihai Vizitiu È™i Arhim. Paraschiv Dabija, Vicar Administrativ. Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, să binecuvânteze pe toÈ›i cei care o vor folosi pentru a-I aduce laudă, mulÈ›umire È™i închinare”.

Pret: 43.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Tributar eforturilor practice È™i concrete de a-i ajuta pe oameni în urcuÈ™ul lor duhovnicesc, ÎnaltpreasfinÈ›itul Părinte Arhiepiscop Calinic împărtăÈ™eÈ™te publicului larg o nouă lucrare sintetică, cu nădejdea că lecturarea ei este extrem de benefică în contextul contemporan. De data aceasta, tema demersului È™tiinÈ›ific È™i teologic pe care l-a întreprins ÎnaltpreasfinÈ›ia Sa este mai anevoioasă, dat fiind faptul că dezbate parcursul sufletului după moarte, aspect care în decursul timpului, din pricina anumitor incertitudini, a generat devieri de la dreapta credinÈ›ă È™i, implicit, apariÈ›ia învăÈ›ăturilor greÈ™ite. În excursul său, autorul arată că omul este sortit morÈ›ii trupeÈ™ti, ca urmare a păcatului È™i a lipsei de pocăinÈ›ă a lui Adam. Dar cu toate acestea, Sfânta Scriptură ne învaÈ›ă că viaÈ›a nu încetează după moartea fizică, ci trece într-o existenÈ›ă superioară, în care sufletul, după caz, fie îÈ™i găseÈ™te fericirea È™i liniÈ™tea eternă în nemijlocita apropiere de Hristos, fie este supus chinurilor veÈ™nice. Ca atare, timpul vieÈ›ii pământeÈ™ti are sens unic: este timpul mântuirii, după cum spune Sf. Apostol Pavel (2 Corinteni 6, 2). Fiecare clipă a vieÈ›ii se face prilej pentru mântuire, început de sfinÈ›enie, ocazie de comuniune cu Dumnezeul Cel viu È™i întoarcere din abisul împietririi conÈ™tiinÈ›ei, ce avertizează asupra unei stări mai grave decât moartea trupului: moartea spirituală.SfârÈ™itul vieÈ›ii trebuie înÈ›eles ca o vreme a culegerii roadelor, o împlinire a lucrării în acest plan orizontal, la care suntem chemaÈ›i, urmând să culegem răsplata faptelor noastre în planul vertical în ziua hotărâtă de Dumnezeu, considerată ca fiind ultima a acestei lumi: „este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata” (Evrei 9, 27).

    • Starea de priveghere în teologia ortodoxă este considerată fundamentală pentru mântuire, deoarece fără liniÈ™tirea minÈ›ii È™i a sufletului nu poÈ›i ajunge la pace, curăÈ›are È™i iluminare. În ceasul de priveghere regăsim parte din răbdarea noastră pe care o risipim în timpul zilei, ca la final să ne aflăm cu un pas mai aproape de Dumnezeu prin urcuÈ™ul nostru duhovnicesc.     „Slujirea liturgică în Biserica noastră n-a fost nicicând despărÈ›ită de slujirea cuvântului; de aceea, È™i nevoia de carte de predică este permanentă”, spune în prefaÈ›a cărÈ›ii părintele doctor Matei Corugă. Volumul Cuvântări la ceas de priveghere, semnat de ÎnaltpreasfinÈ›itul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei È™i RădăuÈ›ilor, este mult mai mult decât o carte de predică. Este o lucrare care te invită la un moment de priveghere ca, având mintea aÈ™ezată în inimă, să te adânceÈ™ti în spiritualitatea ortodoxă.     Cuprinsul volumului ne ghidează spre a descoperi informaÈ›ii care să ne fie sprijin în credinÈ›a ortodoxă, în timp ce ne putem îmbogăÈ›i cu importante referiri din cultura română È™i istoria poporului nostru È™i a vieÈ›ii bisericeÈ™ti. Subiectele de reflexie pe care le regăsim în carte: Sfânta Treime, Despre Maica Domnului, Despre Evanghelie È™i evangheliÈ™ti, Despre îngeri, Despre sfinÈ›i, Despre proroci, Despre apostoli È™i ucenici, Despre mucenici È™i mărturisitori, Despre ierarhi, Despre cuvioÈ™i monahi È™i mănăstiri, Despre sfinÈ›ii doctori fără de arginÈ›i, Sfântul Apostol Andrei, creÈ™tinătorul României, Despre sfinÈ›ii împăraÈ›i bizantini, Despre sfinÈ›ii voievozi români, Despre sfinÈ›ii închisorilor, Icoanele – imagini văzute ale Nevăzutului, Calea de dincolo de moarte, Despre Fericiri È™i Rugăciunea „Tatăl nostru”, ne arată, prin aÈ™ezarea lor, È™i o anumită rânduială pe care ar trebui să o adoptăm în privegherea noastră, toate începând cu gândul la Dumnezeu Cel în Treime È™i încheindu-se cu gândul la fericirea noastră, la cele nouă căi de a o atinge È™i la Rugăciunea de la care pleacă toate rugăciunile noastre.     „Doar o rugăciune sinceră, în care cererile noastre «să fie arătate lui Dumnezeu» (Filipeni 4, 6), când totul este gol È™i descoperit înaintea ochilor Aceluia în faÈ›a Căruia noi vom da socoteală (Evrei 4, 13), ne va uni cu Dumnezeu”, spune ÎnaltpreasfinÈ›itul Părinte Calinic în cuvântul său privind rugăciunea „Tatăl nostru”. Asemenea putem spune că doar prin lectură cu inimă sinceră, când în ceas de priveghere stăm cu sufletul deschis pentru a putea primi cuvânt de învăÈ›ătură, ne putem întâlni cu Dumnezeu, odihnindu-ne mintea È™i trupul.

Carti scrise de acelasi autor

    • Traducere si studiu introductiv: diac. Ioan I. Ică jr

      În urmă cu 225 de ani — pe 13 ianuarie 1772 — ierodiaconul Neofit Kavsokalivitul, refugiat la Braşov, încheia redactarea primului Manual de Împărtăşire continuă care îşi propunea restabilirea sensului apostolic şi patristic al practicii euharistice ortodoxe. Publicat anonim în 1777, manualul s-a izbit de răstălmăciri şi a stârnit polemici. În 1783 a intervenit în dezbatere şi Cuviosul Nicodim Aghioritul cu un al doilea manual publicat anonim: Carte foarte folositoare de suflet despre Împărtăşirea continuă, relansând o aprinsă controversă care a durat trei sferturi de veac. Patriarhia Ecumenică a ţinut în tot acel răstimp o serie de sinoade şi a emis nenumărate scrisori şi documente oficiale.
      Dată fiind uitarea acestor texte şi a altor surse esenţiale, sensul deplin al pledoariei monahilor tradiţionalişti — stigmatizaţi drept „colivari”, reprimaţi şi ulterior reabilitaţi — n-a fost şi nu este încă pe deplin sesizat până astăzi. În ultimă instanţă, ei nu voiau decât să restaureze etosul creştinismului apostolic şi al Bisericii vechi — etos pascal, în acelaşi timp euharistic, ascetic şi martiric. Dincolo de recuperarea istorică a acestei dispute, semnificaţia ei pentru practica liturgică actuală este de o actualitate perenă şi stringentă. Precedându-l de un amplu studiu istorico-teologic, diac. Ioan I. Ică jr restituie în volumul de faţă, pentru prima dată într-o limbă modernă, întreg dosarul controversei şi principalele mărturii ale Tradiţiei în această problemă de maximă importanţă pentru viaţa Bisericii dintotdeauna.

watch series